Ajuntament de la vila de Planes, Pl. Dalt vila,1 03828 Planes

  • Css Template Preview
  • Css Template Preview
  • Css Template Preview
  • Css Template Preview
  • Css Template Preview

Et trobes en Inici: Principal / Festes / Calendari festiu

CALENDARI FESTIU

Hivern

Festivitat de Sant Blai.Es celebra al febrer o març. La festivitat a Sant Blai, patró de Planes, es celebra amb un esmorçar popular en la plaça Bisbe Rafael Sanus.

l'Eixabegó o Festa de la Farina. Festa popular que es celebra 40 abans de pascua, coincidint amb Carnestoltes, els Quintos s’encarreguen d’emmascarar amb farina a la gent que va pel carrer per a reivindicar aquest dia festiu.

Primavera

Setmana Santa.Destaca la "Salpasa", la visita del rector a cadascuna de les cases del municipi, per a beneir un pitxer d’aigua i un grapat de sal, a més de recollir dos o tres ous que després serán aprofitats pels panaders del poble per a elaborar les mones de Pasqua. També mereix una menció especial la pujada a la ermita pel camí del Via Crucis, en ziga-zaga, que se celebra el Divendres Sant, per a finalitzar amb un esmorçar en l’area recreativa de l’ermita.

Mig any fester.El primer cap de setmana d'Abril és el mig any fester,les filaes de moros i cristians hi realitzen entraetes i per a finalitzar hi ha revetla.

Estiu

Juliol-Agost.Estiu cultural en la que, entre altres activitats, hi ha actuacions de la Unió Musical de Planes, grup de dances "La Baronia", grup de teatre "El Galliner", grup de dolçainers "Burbaca". També es realitzen: exhibicions cinematogràfiques, revetles musicals, exposicions, tornejos esportius, sopar popular...

Margarida.La festivitat en honor a la seua patrona, la Mare de Déu del Pilar, se celebra el tercer diumenge d’agost.

Benialfaquí.Les festes patronals en honor a la Mare de Déu dels Desamparats, tenen lloc l’últim cap de setmana d’agost.

Tardor

Catamarruch. Festivitat en honor a la Mare de Déu de la Salut, l'ultim cap de setmana de setembre.

Planes. Festes patronals en honor a San Roc, la Mare de Déu del Roser i al Santíssim Crist de Planes el primer cap de setmana d’octubre. També se celebra una entrada de Moros i Cristians el dissabte.

Avís legal

La pàgina web de l'Ajuntament de Planes té per objectiu principal donar servici als veïns i veïnes del poble així com a la gent que no residix ací. L'Ajuntament de Planes es reserva l'opció de modificar els continguts de la pàgina i els seus continguts.

A l'accedir a esta Web s'acepta que l'Ajuntament de Planes no serà responsable de conseqüència alguna, danys o perjudicis que es deriven de l'us de la informació de la Web o per l'accés a altres materials en Internet mitjançant les connexions a aquesta pàgina web.

El Copyright del material contingut en esta Web és propietat de l'Ajuntament de Planes. No és permitix distribuïr el material de la pàgina web sense el consentiment previ de l'Ajuntament.

Tancar

Accesibilitat

L'objectiu de l'Ajuntament de Planes és garantir l'accés a la web municipal al màxim nombre de persones. Per tant, aquesta pàgina web anirà desenvolupant-se de tal manera que tothom puga accedir a tota la informació relacionada amb el nostre poble, incloses les persones amb disminucions físiques, psíquiques i sensorials. Aquest portal web éstà programat d'acord amb la normativa del Consorci d'Internet (W3C), seguint els seus (XHTMNL 1.0, CSS2 i CSS3). El codi és vàlid i ha sigut provat amb les últimes versions dels següents navegadors: Internet Explorer, Opera, Firefox, Konqueror, Chrome i Safari

Tancar

web creada per dacator